Kotimaiset liikelahjat

Liikelahjat ovat tärkeä osa yrityksen viestintää. Lahjan tyyli ja käyttötarkoitus kertoo tarinaa yrityksestäsi, mutta onko lahjan valmistusmaalla väliä?

Tässä artikkelissa käsittelen kotimaisia yrityslahjoja, niiden hyviä ja huonoja puolia ja sitä, millaisille yrityksille kotimaiset yrityslahjat sopivat.

Kotimaisten liikelahjojen edut

Kotimaisuudella itsessään on monille ihmisille merkittävä arvo. Kotimaiset tuotteet tuovat työtä ja hyvinvointia Suomeen, ja tämä on kunnioitettava päämäärä yhteisvastuuta korostavassa yhteiskunnassamme.

Kotimaisuuteen liittyy myös vahva mielikuva laadusta, ja lähes aina mielikuva on myös oikea. Kalliin työvoiman maassa ei yksinkertaisesti kannata tehdä huonolaatuisia tuotteita.

Kotimaiset liikelahjat ovat eettisiä

Me suomalaiset olemme onnekkaita, sillä elämme maassa, jossa asiat ovat hyvin. Myös yrityslahjojen näkökulmasta. Lainsäädäntömme turvaa kaikille Suomessa valmistetuille tuotteille tietyn eettisen laadun: Työntekijöillä on hyvät olosuhteet työntekoon, ympäristö huomioidaan kaikessa toiminnassa ja yritystoiminta tuottaa hyvinvointia kaikille yhteiskuntamme jäsenille verotuksen kautta. Nämä toimintaperiaatteet ovat arvokkaita ja harvinaislaatuisia, ja tänä päivänä niitä osataan arvostaa.

Minulle itselleni eettisyys on yksi tärkeimmistä tekemistämme ohjaavista arvoista ja olen ylpeä siitä, että Sir Kolken tuotteet ovat poikkeuksellisen puhtaita sanan kaikissa merkityksissä.

Kotimaiset liikelahjat tekevät vaikutuksen ulkomailla

Kansainvälisessä toimintaympäristössä suomalaisuus on erityispiirre, josta kannattaa ottaa kaikki hyöty irti. Meille suomalaisille on itsestään selvää, että luontomme on puhdas, työmoraalimme korkea ja huolellinen työn jälki meille kunnia-asia. Maailman mittakaavassa nämä ovat kallisarvoisia asioita. Oikein valittu, tyylikäs lahja välittää selkeän viestin niistä kaikista. Kotimaiset liikelahjat ovat tehokas keino kertoa luonnostamme ja kulttuuristamme kestävällä ja kansainvälisesti kiinnostavalla tavalla.

Kotimaiset liikelahjat erottuvat

Erottuminen ja mieleen jääminen ovat yrityksille elinehto nopeassa, kilpailua täynnä olevassa maailmassa, ja yrityksien kannattaa käyttää kaikki keinot positiivisen muistijäljen luomiseen. Lahja itsessään on vahva, positiivinen viesti, jonka merkitys moninkertaistuu, jos lahja tekee saajaansa vaikutuksen. Kotimaiset liikelahjat kertovat usein jotain Suomesta ja suomalaisuudesta: puhtaasta luonnosta, suomalaisesta osaamisesta tai rehellisestä huolellisuudesta. Nämä asiat erottuvat tavallisten liikelahjojen merestä ja jäävät myös vastaanottajan mieleen.

Kotimaisten liikelahjojen huonot puolet

Hinta. On selvää, että valmistus Suomessa maksaa enemmän kuin esimerkiksi Kiinassa. Kotimaisiin liikelahjoihin on usein myös panostettu suunnittelusta alkaen ja tämä näkyy sekä lopputuloksessa että hinnassa.

Millaiselle yritykselle kotimaiset liikelahjat sopivat?

Kotimaiset liikelahjat ovat järkevä valinta suomalaista työtä arvostavalle yritykselle. Globalisaation aikana kotimaisuus on monille asiakkaille ja sidosryhmille merkittävä, päätöksiä ohjaava periaate. Jos yrityksenä viestit kotimaisen työn arvostuksesta, kannattaa myös liikelahjat ehdottomasti valita tämän periaatteen mukaan.

Ideoita kotimaisista liikelahjoista

Suomalaiset tekniset innovaatiot ovat laadukkaita ja arvostettuja lahjoja. Kotimaiset Polar ja Suunto valmistavat laadukkaita sykemittareita ja aktiivisuusrannekkeita.

Erottuvat suomalaiset herkut ovat haluttuja lahjoja. Esimerkiksi puhtaat marmeladit ja harvinainen erikoisuus mesimarjahillo ovat todellinen elämys.

Termospullo. Kestävä suomalainen keksintö on erottuva, pitkäikäinen käyttöesine – siis erinomainen kotimainen liikelahja.

Kotimaiset tekstiilit ovat ajattomia ja kestäviä. Puhdas suomalainen villa ja vahva pellava hemmottelevat käyttäjäänsä ja vain paranevat käytössä.

The Finnish artisan gift studio – suomalainen lahjastudio

Suomalainen lahjastudio syntyi tarpeesta löytää vaihtoehto teollisille massalahjoille. Pienessä studiossamme lahjat valmistetaan yksilöllisesti jokaista asiakastamme varten. Käytämme ainoastaan puhtaita luonnonmateriaaleja ja kaikki tuotteemme syntyvät käsityönä Suomessa. Itse rakastan suomalaisuuden ainutlaatuisia puolia, ja uskallan sanoa, että esimerkiksi mesimarjan hieno maku ja ikivanhasta puusta käsin vedetty päre luovat erottuvan ja mieleenpainuvan kokemuksen.

Sir Kolken yrityslahjat kertovat ainutlaatuisia tarinoita suomalaisesta luonnosta, erityisestä käsityön perinteestä ja yksinkertaisesta, ajattomasta muotokielestä. Tarinat tempaavat mukaansa ja jatkavat kulkuaan ihmiseltä toiselle luoden lisää yhteyttä ja iloa.

Yhdistelmä erikoisuutta, tarinoita ja käsin kosketeltavaa laatua on mieleenpainuva kokemus. Se kertoo paljon sinusta ja yrityksestäsi rakentaen samalla pitkäaikaista suhdetta sinun ja kumppaniesi välille.

Siiri Saarimaa
Viulunrakentajan lapsenlapsi ja Sir Kolken perustaja

Kirjoittaja auttaa työkseen yrityksiä ja organisaatioita tiivistämään suhteitaan tärkeimpien kumppaneidensa kanssa helposti, tyylikkäästi ja eettisesti.